117,1015

Besplatan online kurs-Python: Uvod u svet mašinskog učenja

Od ponedeljka, 20.11.2023. do petka, 24.11.2023. godine, u organizaciji Univerziteta Singidunum će za učenike i nastavnike srednjih stručnih škola i gimnazija biti održan besplatni Online kurs iz Python: Uvod u svet mašinskog učenja.

Ovaj kurs je osmišljen kako biste stekli temeljno razumevanje osnovnih pojmova i tehnika mašinskog učenja kroz upotrebu popularnog jezika za programiranje - Python.

Kurs je namenjen onima bez prethodnog znanja programiranja koji žele da započnu svoje putovanje u svet mašinskog učenja i stvore čvrst temelj za dalje istraživanje i primenu u ovom dinamičnom polju.

Polaznici kursa će biti upoznati sa ključnim konceptima u mašinskom učenju i veštinama, stičući istovremeno duboko razumevanje Python programiranja koje će im omogućiti efikasnu implementaciju i analizu modela mašinskog učenja. Ova znanja obuhvataju rad sa osnovnim strukturama podataka, upotrebu biblioteka kao što su NumPy i Pandas, manipulaciju podacima, kao i implementaciju algoritama mašinskog učenja uz pomoć Scikit-learn biblioteke. Polaznici će biti osposobljeni da samostalno koriste Python za istraživanje, razvoj, i evaluaciju modela, pružajući im snažnu osnovu za dalje istraživanje i primenu u oblasti mašinskog učenja.

Polaznici dobijaju zvanični sertifikat Univerziteta Singidunum kao potvrdu savladavanja sadržaja izloženih na kursu.

Kurs traje ukupno 10 časova i sprovodi se tokom pet dana dinamikom od po dva časa dnevno. Termini:

 • 20.11. - 12-14h
 • 21.11. - 11-13h
 • 22.11. - 12 -14h
 • 23.11. - 12 -14h
 • 24.11. - 12 -14h

Predmeti predavanja:

 1. Upoznavanje sa osnovnim konceptima i koracima u mašinskom učenju.
 2. Pregled različitih tipova algoritama: regresija, klasifikacija, klasterovanje.
 3. Stvoranje čvrstog temelja u osnovama Python programiranja.
 4. Osnovne operacije i manipulacije podacima kroz Python biblioteke.
 5. Pregled ključnih biblioteka kao što su NumPy, Pandas i Scikit-learn.
 6. Implementacija osnovnih modela mašinskog učenja kroz Python.
 7. Razvoj i evaluacija modela kroz praktične vežbe.

Na kurs se možete prijaviti putem FORME. Nakon prijave dobićete mail-om link na Google sastanak na kome će se održavati kurs.

Ukoliko imate pitanja ili želite da dobijete dodatne informacije u vezi sa kursom, pošaljite nam ih mail-om na adresu mmarjanovic|mmnkk|singidunum.ac.rs

vesti-fir-tf-17112023-slika1

Univerzitet Singidunum © 2024