117,1015

Turizam, hotelijerstvo i ekonomija hrane

TURIZAM, HOTELIJERSTVO I EKONOMIJA HRANE

Univerzitet Singidunum je vodeća visokoškolska institucija u regionu za obrazovanje stručnih kadrova iz oblasti turizma, hotelijerstva i ekonomije hrane. Četvorogodišnje studije su osmišljene u skladu sa potrebama onih koji su se opredelili da razvijaju karijeru u ovim oblasti - trenutno najaktuelnijim i najbrže rastućim industrijama u svetu.

Nastava na ovom studijskom programu se zasniva na multidisciplinarnom pristupu. Pritom, posebno se obraća pažnja na znanja iz oblasti ekonomije, stručnih predmeta, korišćenje informacionih tehnologija i na učenje svetskih jezika. Stručna praksa je sastavni deo studijskog programa.

Student se kroz izborne predmete opredeljuje za Turizam i hotelijerstvo ili Ekonomija hrane.

Turizam, Hotelijerstvo ili Ekonomija hrane, pružiće studentima mogućnost sticanja profesionalnih i ličnih sposobnosti, i uspešno će ih pripremiti za vodeće stručne pozicije u ovoj profesiji.

Turizam je jedna od najbrže rastućih industrija u svetu, a takođe i jednu od najperspektivnijih grana privrede u Srbiji. Studenti će se upoznati sa različitim vidovima turizma, kao što su zdravstveni turizam, seoski turizam, banjski turizam, sportski turizam i drugi. Hotelska industrija je danas jedna od najprofitabilnijih, zbog toga što se ova industrija najbrže oporavila nakon svetske ekonomske krize.

Osim opšteobrazovnih predmeta iz oblasti ekonomije i turizma, izučavaju i uskostručni predmeti kao što su Restoraterstvo, Međunarodna gastronomija, Tehnologija životnih namirnica, Zdravstveni aspekti turizma, Principi ishrane i rekreacije i sl. Takođe, studenti se upoznaju sa mikrobiološkim, hemijskim, fizičkim, senzornim kvalitetom hrane, uče o tehnološkim procesima proizvodnje namirnica, o njihovoj hranljivoj vrednosti, o sistemu kvaliteta hrane u ugostiteljskim objektima i trgovinskim lancima, o kulturnim i geografskim aspektima hrane, a osim toga stiču i neophodna znanja iz ekonomskih oblasti kako bi mogli uspešno da rukovode distribucijom i prodajom hrane.

Završetkom studija na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment stiče se zvanje diplomirani ekonomista.

Turistička privreda i prateće delatnosti, kao i druge organizacije u turizmu zapošljavaju veliki broj ljudi. Dugoročna predviđanja najavljuju dalji rast turističkih putovanja i potrošnje u svetu i u našoj zemlji što će omogućiti širok spektar poslova za sve koji su zainteresovani da se zaposle u ovoj oblasti. Poslovi koje diplomirani studenti mogu da obavljaju obuhvataju: poslovanje hotela, upravljanje spa i wellness centrima, ketering, upravljanje komercijalnim i socijalnim ugostiteljskim objektima, rad u turističkim agencijama i organizacijama, unapređenje kvaliteta usluga, organizaciju događaja, prodaju, konsultantske usluge, marketing, upravljanje ljudskim resursima, istraživanje tržišta, upravljanje organskim farmama, vinarijama, farmama meda, ribnjacima i brojne druge poslove. Stečeno zvanje omogućava i kvalitetno obavljanje odgovarajućih poslova u saobraćaju, trgovini, bankarstvu, osiguranju i brojnim drugim područjima privatnog i javnog sektora povezanih sa turizmom.

U cenu školarine su uključeni udžbenici za tekući semestar.

Na sajtu upisa osnovih studija možete dobiti više informacija o studijskom programu i predmetima. Putem ovog sajta takođe možete obaviti i pretprijavu za upis na studijski program.

Za direktnu prijavu i upis na Univerzitet Singidunum kliknite ovde.

Knjiga predmeta

Knjiga nastavnika

Univerzitet Singidunum © 2024